A.s. maandag 29 mei gaat het WK Tafeltennis van start met o.a. Kim Vermaas en Britt Eerland

Maandag 29 mei gaat het WK tafeltennis in Düsseldorf van start. Ruim 600 spelers uit 103 verschillende landen strijden om de titels in het enkelspel en het (mixed) dubbelspel. Tijdens het WK komen er zes Nederlanders in actie. Hieronder een overzicht van de speeldagen van de verschillende spelers.

Zondag 28 mei zal de loting plaatsvinden voor de eerste rondes in het enkel- en dubbelspel. Op deze dag worden ook de kwalificatieschema’s voor de eerste twee dagen bekend. Dan is bekend hoe laat de Nederlanders precies in actie zullen komen.

Maandag – 29 mei
Op maandag starten de kwalificaties van het enkelspel voor Laurens Tromer, Ewout Oostwouder, Rajko Gommers en Kim Vermaas. De eerste twee dagen staan ook de kwalificaties voor het (mixed) dubbel op het programma. Hierin zullen de duo’s Eerland/Vermaas, Vermaas/Gommers, Eerland/Benedek Olah, Tromer/Oostwouder en Gommers/Paul McCreery in actie komen.

Dinsdag – 30 mei
Overdag gaan de kwalificaties van maandag verder. Vanaf 18.30 uur wordt de eerste ronde van het mixed dubbel en het dames en heren dubbel gespeeld. Li Jie en haar partner Li Qian komen dan voor het eerst in actie, plus de duo’s die zich hebben weten te kwalificeren.

Woensdag – 31 mei
Op de derde dag beginnen de hoofdrondes van het enkelspel. Li Jie (als 14de geplaatst) en Britt Eerland (als 40stegeplaatst) komen vandaag voor het eerst in actie in het enkelspel. Als een van de andere spelers door de kwalificaties is gekomen zal hij of zij ook vandaag weer in actie komen. Aan het eind van de dag wordt er ook nog een ronde van het dames dubbelspel gespeeld.

Donderdag – 1 juni
De dag van de kwartfinales in het mixed dubbelspel en de tweede ronde van het heren enkelspel en de derde rondevan het dames enkelspel.

Vrijdag – 2 juni
Kwartfinaledag in het dames enkelspel en het dubbelspel, daarnaast wordt de derde ronde van het heren enkelspel gespeeld.

Zaterdag – 3 juni
Finaledag voor het mixed dubbel en de halve finales in het dames enkelspel. De heren spelen vandaag de vierde ronde in het enkelspel en de halve finale in het dubbelspel.

Zondag – 4 juni
Finaledag voor het dames enkelspel en het heren dubbelspel, daarnaast spelen de heren de kwartfinales.

Maandag – 5 juni
De laatste dag en dus een dag vol halve finales en finales. De heren beginnen met de halve finales, waarna de dames dubbelspel halve finales worden gespeeld. De een na laatste wedstrijd van de dag is de heren finale, waarna het toernooi wordt afgesloten met de finale van het damesdubbelspel.

Tijdens het toernooi worden dagelijks de speelschema’s bekend gemaakt, dan is ook bekend welke Nederlanders er mogelijk op een TV-tafel spelen.

Tekst: Nederlandse Tafeltennis Bond