Brigitte Sleeking verlaat ZVL-Hawabo

Brigitte Sleeking speelt komend seizoen voor CN Sant Andreu. De 19-jarige inwoonster van Dordrecht past in de plannen van de ambitieuze Spaanse traditieclub die de hegemonie van CN Sabadell in de nabije toekomst wil doorbreken.

Sleeking doorliep de jeugdopleiding van MNC Dordrecht en stapte vier jaar geleden over naar ZVL-Hawabo, met welke Leidse club ze verschillende prijzen won. In september 2016 werd Sleeking met Jong Oranje Europees Jeugd Kampioen in Den Haag. Een half jaar later maakte de jeugdige schutter in Nijverdal haar debuut in het Nederlands team in de (gewonnen) World League-wedstrijd tegen Griekenland.

Bondscoach Arno Havenga is blij met de overgang van Brigitte Sleeking naar Sant Andreu. “Het is mooi dat professionele clubs uit toplanden als Spanje en Griekenland hun oog op Nederlandse speelsters laten vallen. Dat is het beste bewijs dat onze talenten zich goed ontwikkelen. Ik denk dat het voor Brigitte een goed moment is om juist nu naar het buitenland te gaan. Ze was uitgegroeid tot een van de dragende speelsters van ZVL en ik verwacht dat ze ook bij Sant Andreu een belangrijke rol krijgt. Dat is goed voor haar én voor Oranje!”

Lees hier het volledige artikel bij onze collega’s van Waterpolo.nl

Tekst: Waterpolo.nl