De Graaf en Jansen pakken titel in Frankrijk

Afgelopen weekend was er Nederlands succes in het zonnige Frankrijk. Aileen de Graaf en Danny Jansen wisten te winnen.

Op vrijdag werd er begonnen met een koppeltoernooi in Bray-Dunes. Bij de heren waren Thibault Tricole en Mario Vandenbogaerde de sterksten. In het dameskoppeltoernooi boekte Lisa Ashton en Paula Jacklin een mooie overwinning. Zij versloegen Deta Hedman en Maggie Sutton met 5-0.

De French Open werd gespeeld op zaterdag. De beste Nederlanders waren Jitse van der Wal bij de heren en Priscilla Steenbergen bij de dames. Van der Wal behaalde de kwartfinale en verloor van Leighton Bennett. Steenbergen kwam te kort tegen Lisa Ashton in de halve finale, waar ze met 5-3 verloor. In de finale was Deta Hedman weer met 5-2 te sterk voor Lisa Ashton. Bij de heren ging de winst uiteindelijk naar Nick Kenny die met 5-1 won van Nick Fullwell.
Op zaterdag werd ook het jeugdtoernooi gespeeld waarbij veel Nederlandse talenten in actie kwamen. In de halve finales was het bekend dat er in ieder geval één Nederlandse jongens in de finale zou staan, dit werden er uiteindelijk twee. In één van de halve finales was het Daan Bastiaansen die won van Marius Bo Nielsen. In de andere halve finale stonden Danny Jansen en Moreno Blom tegenover elkaar. Danny trok aan het langste eind en plaatste zich in de finale door met 4-1 te winnen. In de finale ging de zege uiteindelijk naar Danny Jansen, hij won met 4-3.

Het weekend werd afgesloten met de French Classic. Bij de heren werd de finale gewonnen door Adam Smith-Neale. Hij versloeg hier Dave Evans met maar liefst 5-0. Deze Evans moest het in de halve finale nog opnemen tegen Dennie Olde Kalter. De Nederlander was met zijn plek in de halve finale de beste Nederlander bij de heren. In het damestoernooi was er Nederlands succes! Aileen de Graaf pakte de eindzege. Ze moest het opnemen tegen Lisa Ashton, die de vorige dag ook al de finale wist te halen. De eindstrijd ging over de gehele lengte van 9 legs. Uiteindelijk wist de Graaf de laatste leg naar zich toe trekken en daarmee de overwinning te behalen.

Bron: Nederlandse Darts Bond