Deze halve finale heeft ZZ Leiden nog niet zomaar gewonnen

In Leiden heerst er een gevoel van onoverwinnelijkheid, we zijn de huidige beker kampioen en het team speelt fantastisch, Darius Thompson MVP van de DBL en automatisch in het Allstar team, Maurice Watson jr ook in het DBL allstar team, Worthy de Jong en Clayton Vette kwamen een paar stemmen tekort, nummer één in de reguliere competitie. Nee niks staat ZZ Leiden dit seizoen in de weg, het publiek in de ”Leidse Schuur” is er klaar voor, de dubbel is binnen handbereik!

Maar is het eigenlijk wel zo? hoe dichtbij is de finale en gaat ZZ Leiden wel zo makkelijk winnen van Donar Groningen? want ja de meervoudig Landskampioen uit het Noorden des Lands heeft het dit seizoen niet, verliest te veel, is geen team en zou er niet staan, toch wisten de Groningers net als de Leidenaren door te dringen tot de laatste 16 van de FIBA Europe Cup, ok ze zijn vierde geëindigd in de reguliere competitie, ze liet soms te veel liggen tegen de kleintjes of tegen de teams 1, 2 en 3 maar tegen ZZ Leiden wisten ze toch elke keer wel redelijk hun mannetje te staan, het grootste verschil in een onderlinge ontmoeting was aan het begin van het jaar op 3 januari, toen won ZZ Leiden met 6 punten verschil, in alle andere wedstrijden was er een verschil van 5 of minder, In the HEAD to HEAD won ZZ Leiden vier keer en was Donar Groningen drie keer de winnaar.

Ja we mogen positief zijn, en ja we hebben een grote kans om de finale te halen, maar laten we niet vergeten dat er een kleine rotatie is in Leiden en dat het wedstrijden kort op elkaar zijn, het team zal jullie meer dan ooit nodig hebben, laten we met met elkaar er weer een Leidse vesting van maken en onze boys naar de finale schreeuwen. Koop je kaarten via deze link

Het programma voor de halve finale van de Dutch Basketball Play-offs.

Donderdag 9 mei
ZZ Leiden vs Donar Groningen 
Game 1
Zaterdag 11 mei
Donar Groningen vs ZZ Leiden 
Game 2
Dinsdag 14 mei
ZZ Leiden vs Donar Groningen 
Game 3
Donderdag 16 mei
Donar Groningen vs ZZ Leiden 
Game 4 (indien nodig)
Zaterdag 18 mei
ZZ Leiden vs Donar Groningen
Game 5 (indien nodig)

HEAD TO HEAD (seizoen 2018/2019)

6 oktober 2018
Groningen – Leiden 74-69
Super Cup
3 januari 2019
Leiden – Groningen 83-77
13 februari 2019
Groningen – Leiden 66-71
16 maart 2019
Leiden – Groningen 78-79 
9 april 2019
Leiden – Groningen 82-85

16 april 2019

Groningen – Leiden 76-81
25 april 2019
Groningen – Leiden 71-73