DIOK dames ”Hard buffelen om RRC te kunnen verslaan”

De diok dames hebben afgelopen weekend hun competitie wedstrijd tegen RCC winnend afgesloten. In Rotterdam wonnen de Leidse dames met 15-29. Vorige week werd de eerste competitie wedstrijd in Leiden tegen Bredase RC ook winnend afgesloten.

De DIOK dames schreven zelf het volgende over deze wedstrijd.

Een nieuwe tegenstander! DIOK-LSRG kende RRC tot nu toe alleen van toernooien en oefenwedstrijden, maar sinds ze vorig jaar kampioen van de tweede klasse werden zijn ze voor het eerst onze tegenstander in de competitie.
En DIOK-LSRG schrok zich een hoedje: na een minuut stond het al 5-0 voor Rotterdam, door een kickje van DIOK-LSRG dat precies belandde bij de sterke center van RRC, die meteen scoorde.

Daarna waren we wakker. We moesten er hard voor werken, bleven geduldig spelen en ingaan, en Montse kon een mooie try aan de buitenkant scoren. Even later bracht Mirella (met haar allereerste try) ons op voorsprong: 5-10.

RRC ging sterker verdedigen en aanvallen: DIOK-LSRG kwam er niet meer doorheen, en RRC scoorde de 10-10.
In de rust bracht de coach een paar tactische aanpassingen aan, die ons terug in ons spel brachten: verdedigend harder oplopen en daardoor de tegenstander minder tijd geven om na te denken. Aanvallend veel snelle pick ’n go’s, waar een aantal ervaren dames heel goed in zijn.

Net na de rust lieten we nog een laatste keer iemand van RRC glippen: 10-15, weer op achterstand.
Maar vanaf dat moment was het spel van ons. Hard werk van de voorwaartsen werd beloond met drie tries van Liza, een uit een penalty en twee snel opgepakt uit een ruck. Henrieke maakte twee conversies.

Maar ook Jan met een trysaving tackle aan de buitenkant, en full-back Monique met maar liefst drie trysaving tackles hadden een zeer groot aandeel in de overwinning.

Na afloop roemde de coaches ons doorzettingsvermogen, en de kwaliteit om om te kunnen schakelen als de afgesproken tactiek niet werkt.
Eindstand: 15-29, tweede winst in de pocket!