DIOK en AAC Rugby Landskampioen bij de heren en dames

Op zaterdag 18 mei zijn de finales in de ereklasse om landskampioenschap gespeeld bij de dames en heren en op zondag 19 mei is de Plate finale in de ereklasse gespeeld en de beslissingswedstrijd om de laatste plek in de ereklasse van volgend seizoen.

DEGIRO Ereklasse Dames Finale
In de finale stonden AAC Rugby en Rugby Club Delft. De dames van AAC waren het hele seizoen favoriet om de finale te halen en dat is ook gebeurd. Rugby Club Delft moest een week voor de finale nog een laatste competitiewedstrijd spelen tegen RCW JuRo Unirek uit Purmerend. De winnaar van deze wedstrijd werd de tegenstander van AAC. Na een spannende wedstrijd met een uitslag van 26-24 werden de dames van Delft de de andere finalist.
Rugby Club Delft gaf een sterke team performance, en scoorde na een snelle try van AAC en was de stand gelijk. Maar AAC wist goed gebruik te maken van de foutjes van Delft. AAC kwam snel weer op voorsprong en dat maakte dat de dames van AAC Rugby na 80 minuten verdiend landskampioen waren met een winst van 36-8.

DEGIRO Ereklasse Heren Finale
De finale in de heren competitie ging tussen de huidige landskampioen Rugby Club ’t Gooi en Rugby Club DIOK.
Rugby Club DIOK had de finale al behaald, maar ook Rugby Club ’t Gooi moest net als in de dames competitie nog een laatste competitiewedstrid spelen om de finale te behalen tegen Rugby Club Hilversum. In die spannende wedstrijd viel in de laatste seconde de beslissing, 15-14 en dat maakte dat Rugby Club ’t Gooi de kans kreeg de titel te gaan verdedigen. Rugby Club Hilversum staat voor het eerst sinds jaren niet in de finale. Rugby Club DIOK daarentegen staat sinds 19 jaar weer in de finale. 19 jaar geleden waren ze voor de laatste keer landskampioen na dat 10 jaar achtereen geweest te zijn.
Rugby Club DIOK neemt snel de leiding en overheersen de wedstrijd en gaan met een sterke 17-0 voorsprong de rust in. De tweede helft weet Rugby Club ‘t Gooi zich te herpakken en weten terug te komen tot een stand van 17-12 punten. Uiteindelijk wordt Rugby Club DIOK verdiend landskampioen met een winst van 20-12.

Bron: Rugby.nl