Diok partner geworden van de Engelse Premier League club Leicester Tigers

Leicester, 4 maart 2019. De Leicester Tigers werken nu, met de aankondiging van het partnerschap met RC DIOK, samen met vijf internationale partner clubs wereldwijd.

RC DIOK voegt zich hiermee bij de Kulala Lumpur Tigers (Maleisië), Dendermonde RFC (België), Delhi Hurricanes (India) en Rugby Colorno (Italië) die allen de Tigers helpen om de rugbysport wereldwijd te laten groeien.

De Tigers verwelkomden vertegenwoordigers van RC DIOK in hun stadion Welford Road tijdens de Gallagher Premiership wedstrijd tegen de Wasps. De reklatie werd aangekondigd met een foto tijdens de rust ten overstaan van een menigte van 25.000 toeschouwers.

RC DIOK uit Leiden is opgericht in 1971 en is de twee na grootste rugbyclub van Nederland. DIOK won tien nationale titels op rij van 1989 tot 1999.

Gevestigd in Leiden, stad van Nederlands oudste universiteit, heeft vier senioren heren teams en een damesteam, welke in 2001 landskampioen werden. Ook heeft de club in alle leeftijdscategorieën jeugdteams. De club heeft een touch rugby afdeling en is bezig met het opzetten van een rolstoelrugby team. In de hele zomervakantie ondersteunt RC DIOK een gratis initiatief voor kinderen van 6-16 jaar om te leren rugbyen, maar ook andere sporten te leren kennen.

Leicesters Head of Communities and Global Partners Scott Clarke zei over de samenwerking: “RC DIOK is een club met een lange historie die bovenaan presteert in het Nederlands rugby. Ze zijn een integraal onderdeel van de Leidse gemeenschap. Een club met sterke familie waarden, precies in de geest van het spel.

We zijn zeer verheugd om ze als vijfde Global Partners Club van de Tigers te verwelkomen en we zien er naar uit om met hun commissies, coaches, sponsoren en supporters te werken om het spel op en naast het veld verder te ontwikkelen”

Cees Ahsmann, voorzitter van DIOK voegde hier aan toe:“Het partnerschap met de Leicester Tigers en DIOK bevestigt de constructieve overleggen die we hebben gehad en ik zie uit naar een vruchtbare samenwerking.”

Op de foto van Links naar rechts:

Ramses Braakman (Sponsormanager DIOK), Michel Kappen (Hoofdsponsor DIOK van Scotch Whisky), Cees Ahsmann (Voorzitter DIOK), Scott Clarke (Head of Global Partnerships Leicester Tigers) en Yves Kummer (voormalig Nederlands rugby international)