DUTCH BASKETBALL LEAGUE: Het echte werk gaat beginnen!

Aan de reeks oefenwedstrijden kwam afgelopen zondag een einde. Zorg en Zekerheid Leiden gaat zaterdag aan het echte werk beginnen. De Leidse ploeg opent thuis met een wedstrijd tegen Donar. Het duel in de Vijf Meihal begint om 20.00 uur.

Donar was afgelopen seizoen zes keer te sterk voor Zorg en Zekerheid Leiden. Nu was dat niet zo gek, want Donar was eigenlijk voor iedereen veel te sterk. De vraag is nu hoe sterk de Groningers dit seizoen zijn. Lance Jeter en Chase Fieler zijn verdwenen, maar op de Europese velden deed Donar het toch erg goed. Op een haar na werd het hoofdtoernooi van de Basketball Champions League gemist. In de kwalificaties speelde Donar al zes keer een echte wedstrijd. Donderdag komt daar ook nog eens de strijd om de SuperCup tegen Landstede Basketbal bij.

Dat zijn zeven serieuze wedstrijden. De vraag is hoe de Groningers dit verwerken voordat ze zaterdag in de Vijf Meihal van start gaan. Tegen een Zorg en Zekerheid Leiden dat dolgraag wil laten zien wat het kan tegen de Nederlandse topploegen. In de voorbereiding werd immers uitsluitend tegen ploegen buiten de top-4 geoefend en dat leverde in alle gevallen winst op.

Op zich goed om de nieuwe spelers lekker in te laten stromen, al had Paul Vervaeck liever nog een sterke tegenstander tegenover de Leidse ploeg willen zien. Hij kan zich nog geen goed beeld vormen waar zijn ploeg nu staat. De vraag is ook of Zorg en Zekerheid Leiden zaterdag met een voltallige selectie aan kan treden. In het laatste oefenduel viel Mohamed Kherrazi al na vijf minuten uit met een rugblessure.

Het ziet er naar uit dat ook Donar niet compleet aan de start verschijnt. In het eerste duel tegen Estudiantes blesseerde Arvin Slagter zich aan zijn enkel. Die is in het gips gezet. Slagter ontbrak derhalve bij de return in Madrid.
Vervaeck ziet het niet als een probleem dat Zorg en Zekerheid Leiden juist tegen Donar van start. Integendeel, de Belgische oefenmeester kijkt er zelfs naar uit, al was het alleen maar om te zien hoe de verhoudingen nu precies zijn. Vervaeck gaf aan dat de spelersgroep ook zin heeft in dit duel. Zij willen laten zien dat de Leidse ploeg als een echt team de strijd aan kan met Donar.

Daarbij is natuurlijk alle publieke steun welkom. Tijdens de oefenwedstrijden in eigen huis werd het telkens drukker en gezelliger in de Vijf Meihal. Dat zal zaterdag, als het om de knikkers gaat, zeker het geval zijn. Dit zijn de snoepjes van de competitie en die mag je zeker niet missen. Ga snel hierheen en schaf je kaartje aan voordat het te laat is. Het belooft nu al een volgepakt huis te worden.