Enjoy & Deploy Taverzo en SKF te sterk voor Scylla

In de heren eredivisie tafeltenniscompetitie ontving Scylla dit weekend Enjoy & Deploy uit Zoetermeer. Afgelopen seizoen streden beide teams nog voor de finale van de play-offs, een strijd die op het nippertje in het voordeel van Enjoy & Deploy uitviel.

Scylla en Enjoy & Deploy; twee grotere tegenpolen zijn in de competitie niet te vinden. Waar de Leidse vereniging zweert bij de eigen opleiding, is het kapitaalkrachtige Enjoy & Deploy altijd op zoek naar versterking van buitenaf. Het is het verschil tussen opleiden en kopen.

Scylla trad aan met louter spelers uit de eigen opleiding, Gerard Bakker Jr., Olivier Altenbrug, en Kim Vermaas. Enjoy & Deploy kwam met een nagenoeg onherkenbaar team achter de tafel.

Van het kampioensteam van afgelopen jaar is in Zoetermeer weinig overgebleven. De ingekochte spelers Borna Kovac, Martin Khatchanov en Roel Bogie vertrokken. Hun plaats is ditmaal ingenomen door drie nieuwe buitenlandse spelers die in de Nederlands competitie weinig weerstand zullen ondervinden. Met Kalinikos Kreanga, Jacub Folwarski en Dorian Nicolle zal dit jaar het kampioenschap wederom een invuloefening zijn.

Toegegeven, het is natuurlijk aardig om zulke spelers aan het werk te zien, maar spannend is het niet. Het is dat de ploeg besloten heeft om ook de Stefan Tromer in te zetten in de competitie; daarmee kan de illusie van een spannende competitie nog enigszins opgehouden worden. Maar wanneer het erop aan komt zal Enjoy & Deploy bij het inzetten van de drie aankopen zo goed als verzekerd zijn van nog een kampioenschap.

Dit weekend bleef wereldtopper Kalinikos Kreanga thuis. Verdediger Folwarski en all-rounder Nicolle bleken echter voor Scylla duidelijk te sterk. Lichtpunt was wel dat Kim Vermaas een game wist af te snoepen van zowel Folwarski als Tromer. Vermaas debuteert dit jaar in de mannen eredivisie, een beslissing die genomen is om haar verdere ontwikkeling te stimuleren; wederom een keuze voor opleiden dus.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-5 waarbij het punt voor Scylla gescoord werd door Gerard Bakker Jr. Net als afgelopen jaar was hij Tromer de baas. Spannend werd het ditmaal wel, maar in de vijfde en beslissende game trok ook ditmaal Bakker aan het langste end (11-6). Bakker was na afloop reëel, en concludeerde dat de 1-5 een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding was.

 


GOED DEBUUT KIM HERGELINK VOOR SCYLLA DAMES

In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen leden de vrouwen van Scylla in eigen huis een nipte 2-4 nederlaag.

Zonder Kim Vermaas – zij kwam op hetzelfde moment uit in de mannen eredivisie – wist Scylla het de tegenstander SKF knap moeilijk te maken. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest.

Esmee van Marwijk wist knap de openingswedstrijd tegen Jasminka Oeij te pakken. In de vijfde en beslissende game zette ze met 13-11 Scylla op voorsprong.

Daarna was het de beurt aan Kim Hergelink. Hergelink, vorig jaar nog uitkomend voor Hilversum, speelde sterk en liet zien een aanwinst te zijn voor Scylla. Met aantrekkelijk, aanvallend spel, zette ze tegenstander Carla Nouwen onder druk. Ook deze partij ging over de volle vijf games, maar ditmaal viel de wedstrijd uit in het voordeel van SKF.

Marie Depuydt, terug na een afwezigheid van een half jaar vanwege haar studie in Amerika, verloor vervolgens in vier games van Sharon Janssen. Depuydt speelde goed, maar moet begrijpelijkerwijs weer in het ritme komen en de nodige vastheid opdoen.

Na de pauze bouwde SKF de voorsprong uit door vlotte overwinningen van Nouwen en Oeij op respectievelijk Van Marwijk en Depuydt.

Daarna was het echter de beurt aan Hergelink. En hoe! Het thuispubliek genoot van de inzet en aanvalsdrift van Hergelink. Het is duidelijk dat Scylla een technische speelster in huis heeft waarvan we nog veel zullen horen. In vijf games pakte ze de slotpartij tegen Sharon Janssen. Een fantastisch debuut dat smaakt naar meer!

Tekst & Foto’s Scylla Facebook