Eredivisieteams Scylla zijn klaar voor het nieuwe seizoen

Scylla neemt met maar liefst twee teams (Heren en Dames 1) in de Eredivisie een unieke positie in. Ook komend seizoen zal dit het geval zijn!

Er is slechts 1 wijziging: Bij Scylla Heren 1 zal Jasper Merckx de plek innemen van Merijn de Bruin. Jasper heeft zich op onze facebook pagina al kort geïntroduceerd. Hij studeert Bedrijfsmanagement-marketing in België en kwam afgelopen seizoen uit in de Belgische Superdivisie EN de Franse competitie Nationale 1. Hij blijft in Frankrijk spelen, maar zal dus nu ook voor Scylla uitkomen!

Jasper is een aanvaller met een sterke backhand, die ongetwijfeld voor spektakel gaat zorgen. Zie voor recente beelden b.v. https://www.youtube.com/watch?v=sTQTEsgOi2Y

De rest van het team is ongewijzigd. Dat betekent dus dat we ook komend jaar weer Kazeem Nasiru, Kim Vermaas, Olivier Altenburg en Gerard Bakker Jr. aan het werk zullen zien.

Afgelopen seizoen behaalde Scylla de play-offs, en daar gaan we nu natuurlijk weer voor!

Scylla dames 1 blijft intact en zal dus blijven bestaan uit Marie Depuydt, Esmee van Marwijk, Kim Hergelink, Isabelle Tegelaar en Kim Vermaas.

Kim Vermaas zal echter waarschijnlijk weinig in dit team in actie komen. Afgelopen seizoen had ze haar aandacht al verlegd naar de Heren Eredivisie. Voor komend seizoen komt daar echter nog bij dat Kim ook in de Spaanse competitie zal uitkomen!

Jawel, Kim zal naast een regelmatig optreden in de Heren Eredivisie voor Scylla dus ook in de Spaanse Dames Eredivisie te bewonderen zijn. Daar zal Kim ca. 8 wedstrijden spelen voor Alicante Tenis Mesa.

In Alicante wordt Kim teamgenoot van Li Jao, de huidige bondscoach van Nederland. De verwachting is dat dit de ontwikkeling van Kim nog verder zal bevorderen. Ook is het idee dat Kim in Alicante meer ervaring kan opdoen in het spelen tegen vrouwen, dat toch vaak een andere tactiek vergt dan het spelen tegen mannen. Zo kan Kim zich optimaal voorbereiden op plaatsing voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Bron: Scylla Tafeltennis Facebook