Finale Leiden Waterpolo Invitational gaat tussen Club Natació Sant Andreu en BVSC Zugló

Afgelopen twee dagen is er tijdens een nieuw international waterpolo toernooi in Leiden door vier ploegen gestreden om de finale van morgen (zondag) te bereiken, Het Spaanse Club Natació Sant Andreu met o.a. de Nederlandse speelsters Maartje Keuning en voormalig ZVL-1886 speelster Brigitte Sleeking, het Hongaarse BVSC Zugló, het Franse LUC Métropole en natuurlijk onze eigen meiden van ZVL-1886.

Vrijdagavond won ZVL-1886 met 7-4 van LUC Métropole terwijl de Spaanse dames met 14-8 wonnen van BVSC Zugló, vervolgens ging het toernooi zaterdagochtend verder en won BVSC Zugló met 10-9 van LUC Métropole en wist Club Natació Sant Andreu met 12-7 te winnen van onze dames van ZVL-1886.

Dus viel de beslissing wie de finale tegen Club Natació Sant Andreu mag gaan spelen tussen ZVL-1886 en BVSC Zugló, het bleef lang spannend in Zwembad de Zijl, maar uiteindelijk trok BVSC Zugló met 13-10 aan het langste eind en staan zij morgenmiddag in de finale van de 1e editie van het Leiden Waterpolo Invitational waarin zij strijden tegen tegen Club Natació Sant Andreu.

De wedstrijd om de 3e en 4e plaats gaat gespeeld worden op zondagochtend om 10:30, daarin neemt ZVL-1886 het op tegen LUC Métropole

LeidenLive.tv maakt zondagmiddag opnames tijdens de finale en deze zijn in de loop van zondagmiddag te zien op onze website en socialmedia. Deze opnames zijn mede mogelijk gemaakt door: Sport2000 Leiderdorp, Apek Administraties, De Leeuw Makelaardij, Hart voor de Zaak, CiEP Training & Coaching.

De dames van Club Natació Sant Andreu hebben het goed naar hun zin in Zwembad de Zijl.