Gedroomde finale Masters voor Scylla

Als organisator van de Nationale Tafeltennis Masters kreeg Scylla bij de Dames de finale die het zo vurig wenste. Kim Vermaas, het grote talent van Scylla, stond zondagmiddag tegenover Li Jie. Op haar weg naar de finale had Vermaas in de kwart- en halve finale korte metten gemaakt met achtereenvolgens Angelique Gertenbach (4-1) en Yana Timina (4-0). Vooral de overwinning op Timina maakte indruk. Timina, toch niet een van de minsten, kwam er niet aan te pas. Vermaas hield de winnares van de Masters van 2013 vanaf het eerste moment onder druk. Je zou de wedstrijd kunnen samenvatten als de triomf van de jeugd, als de wisseling van generaties. De 21-jarige Vermaas speelde eenvoudig een tandje te snel en te goed voor de 42-jarige Timina die bij een 3-0 achterstand in games in de slotgame een time-out nam om het meteen daarna voor gezien te houden. Een verklaring kreeg het verbaasde publiek niet, Timina was binnen een minuut het gebouw uit, op weg naar huis om niet meer terug te komen voor de prijsuitreiking.

Het was een opmerkelijk en jammer einde van de halve finale waarover echter in het Scylla Tafeltenniscentrum weinig nagetreurd werd. Die tijd was er ook niet want de finale volgde al snel. Daar was de sympathieke Li Jie, als nummer 1 geplaatst, duidelijk de meerdere van Vermaas. IJzersterk verdedigend, en aanvallend waar nodig, stelde ze de 4-1 overwinning veilig. Het thuispubliek had er vrede mee. Met haar finaleplaats had Vermaas immers al volop glans aan het toernooi gegeven, en de kwaliteit van Li Jie was ook overduidelijk.

Bij de heren ging de titel ook al naar de nummer 1 van de plaatsingslijst. Laurens Tromer eiste net als twee jaar geleden de titel op. Opmerkelijk genoeg was zijn tegenstander in de finale niet Rajko Gommers (die het toernooi afgelopen jaar won), maar ‘oudgediende’ Michiel de Boer die in de halve finale Gommers knap met 4-2 eronder hield. In de finale bleek het kruit echter toch verschoten. Tromer speelde te krachtig en bij vlagen fenomenaal; 4-0 werd het waarmee Tromer toonde dat hij toch echt de nummer één van Nederland is.

Lichtpuntje bij het toernooi was ook Shuo Han Men. Indrukwekkend was de manier waarop ze op vrijdag de Jeugdmasters voor de vierde achtereenvolgende maal won. Op de reguliere Masters speelde ze zich zelfs in de halve finale, waarbij ze uiteindelijke staande werd gehouden door Li Jie. De titel bij de jongens ging naar Roel Boegie die zijn finale won van Tim Gras.

Drie dagen toptafeltennis, en drie dagen volop spanning. Scylla en de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB) kunnen niet alleen tevreden terugkijken op een geslaagd toernooi, maar ook vol vertrouwen naar de toekomst. Met de ondersteuning van onder andere Topsport Leiden zijn en blijven de Masters bij Scylla in goede handen.