Goede start najaarscompetitie 2019 voor landelijke selectie SKF

Afgelopen zaterdag stond de eerste speelronde van de competitie op het programma. Omdat de heren een week later beginnen, kwamen alleen de dames en onze twee landelijke jeugdteams in actie.

Onze dames van FysioScheepje/SKF 1 mochten afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd spelen van dit eredivisieseizoen en dat tegen niemand minder dan VTV (N) 1, een van de sterkere tegenstanders dit seizoen. De wedstrijd begon in het voordeel van VTV, die met 2-0 voorkwamen. De dames van SKF gooiden echter niet de handdoek in de ring, maar wisten met knap spel en een spannende laatste wedstrijd de eindstand in 3-3 te laten eindigen. Melanie nam het voortouw door haar beide wedstrijden te winnen. Jacintha, de nieuwste aanwinst van SKF, kreeg een vuurdoop door te moeten beginnen tegen haar oude club. De speelster wist wel een van haar beide potten te pakken. Brenda wist in haar seizoen opening nog geen partij binnen te halen. Wel was ze tevreden na afloop, ze spreekt van “een prima resultaat”.

Ons eerste jeugdteam (Landelijk A) begon sterk met een 8-2 overwinning op TTV Smash ’70. Nick en Dani wisten allebei een hattrick te scoren, Djen wist twee van zijn wedstrijden te winnen. Met deze eerste uitslag lijkt het team dus meteen al op koers te zijn voor het doel deze competitie, namelijk een plek in de kampioenspoule afdwingen. Het kampioenschap zou natuurlijk nog mooier zijn, de komende weken gaan we zien of dat haalbaar blijkt. Volgende week komen ze in actie tegen Never Despair 1, waar ze gaan proberen deze lijn vast te houden.
Het jeugdige SKF/Hoogland 2, uitkomend in Landelijk C, begon met een thuiswedstrijd tegen Assen 1. Nadat de bezoekers brutaal een 1-2 voorsprong namen, vocht ons team terug door vier wedstrijden achter elkaar te winnen. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op een 6-4 overwinning. Hierbij scoorden Bastian en Mees twee maal, Iris wist een pot te pakken. Doordat ook de dubbel werd gepakt, werd er uiteindelijk de minimale overwinning op de borden gezet.

Bron: SKF Tafeltennis