Hoe rookvrij is de Leidse sport? DEEL 3: ZVL-1886

In deel 2 van hoe Rookvrij is de Leidse sport hebben jullie kunnen zien dat rugbyclub Diok geheel rookvrij is. In deel 3 gaan wij op visite bij zwemvereniging ZVL-1886, na een goed gesprek met het bestuur hebben wij kunnen vaststellen dat ook ZVL-1886 geheel rookvrij is, zij huren zwembaden van de gemeente Leiden die uiteraard volledig rookvrij zijn, maar ook in de eigen faciliteiten zoals o.a. het clubhuis de waterkeet en de kantine bij het vijf meibad mag absoluut niet gerookt worden.

Wij spraken met ZVL-1886 voorzitter Frans Pot, een zwemvereniging is natuurlijk wel even anders dan bijvoorbeeld een voetbal of rugby accommodatie, en dat legt hij in de onderstaande video dan ook goed uit aan de kijkers.

Zijn er dan ook nog verbeterpunten op te noemen?, nou ja misschien eentje! er zou aan de buitenkant van het clubhuis een bordje kunnen hangen hier wordt niet gerookt! maar verder heeft deze club alles perfect op orde. En als we dan alles bij elkaar optellen dan krijgt ZVL-1886 een zeer dikke voldoende, zij hebben het rookvrij zijn perfect op orde en verdienen daarom de groene V.