Lars van Nobelen en Jimmy Sjardijn geselecteerd voor Jong Oranje

Twee jeugdspelers van de Zijl Zwemsport te weten Lars van Nobelen en Jimmy Sjardijn zijn geselecteerd voor het Nederland team die gaat deelnemen aan het ”WK onder de 15”, ook wel bekend als de DARKO ČUKIĆ MEMORIAL.

Waterpolo.nl schreef er het volgende over.

Jong Oranje onder de 15 jaar (jaargang 2002 en later) doet van 15 tot en met 20 augustus mee aan de ‘DARKO ČUKIĆ MEMORIAL’ in Belgrado. Dit prestigieuze evenement, dat voor de negende keer in Servië wordt gehouden, wordt ook wel beschouwd als het officieuze wereldkampioenschap voor deze leeftijdscategorie.

Jeugdbondscoach Zeno Reuten selecteerde de volgende spelers voor het toernooi: Boyd Vermeulen (BZC Brandenburg), Kas te Riele (Polar Bears), Lars van Nobelen, Jimmy Sjardijn (De Zijl Zwemsport), Tom te Wolde, Flemming Kastrop en Abel de Haan (UZSC), Don Rempt (ZV De Zaan), Mart van der Weijden, Niels Zwijnenburg en Tijs Schouwerwou (Widex GZC Donk), Yoran Loos en Emiel Wouters (Het Ravijn). Ingmar Veenhuis is assistent-coach/teammanager en Lars Gottemaker fysiotherapeut/fysieke trainer.

Nederland speelt in de poule van 15 tot en met 19 augustus achtereenvolgens tegen Moldavië, Australië, Malta, Servië, Slowakije en de Verenigde Staten. Op 20 augustus zijn de finalewedstrijden.

Tekst: Waterpolo.nl