Nederland met Joustra eindigt als vierde na penalty’s tegen Rusland

Nederland heeft de Kunshan Cup afgesloten op de vierde plek. In de wedstrijd om het brons werd er na het nemen van strafworpen verloren van Rusland. In de poulefase werden de Russinnen nog met 8-10 verslagen.

Bondscoach Arno Havenga: “Helaas hebben we de laatste wedstrijd van dit toernooi niet weten te winnen. Rusland begon sterk en fel en dat ontbrak er in het eerste deel van de wedstrijd bij ons juist aan. We creëerden wel kansen maar misten overtuiging in de afronding. Vanaf de derde periode speelden we verdedigend beter en ook agressiever, waardoor we beter in de wedstrijd kwamen. Aanvallend leverde dat echter geen goals op. De laatste periode betaalde het harde werken zich uit, waardoor we twee minuten voor tijd de gelijkmaker scoorden. Rusland nam uiteindelijk de penalty’s beter en zo eindigen wij op de vierde plek.”

In deze afsluitende wedstrijd kregen de volgende speelsters speeltijd: Laura Aarts, Bente Rogge, Dagmar Genee, Ilse Koolhaas, Maartje Keuning, Nomi Stomphorst, Brigit Mulder, Vivian Sevenich, Lizette Rozeboom, Isabella van Toorn, Lieke Klaassen, Kitty-Lynn Joustra en Joanne Koenders.

Tekst: Waterpolo.nl 

Lees het volledige artikel bij onze collega’s van Waterpolo.nl