Nederland verliest finale Trentino Basket Cup 2017

De Nederlandse basketbal heren zijn er afgelopen avond niet in geslaagd om de finale te winnen om de Trentino Basket Cup. Nederland en Italië maakte er een fantastische finale van waarin het verschil pas gemaakt werd in de 4e periode toen Italië een voorsprong nam van 62-55 dit verschil wist Nederland niet mee bij te bennen waardoor de CUP in Italië blijft.

ZZ Leiden speler Worthy de Jong scoorde 13 punten voor Nederland, Voorn scoorde 2 punten.

Nederland start a.s. zaterdag 5 augustus met het Pre-WK Kwalificatie toernooi, de eerste wedstrijd is uit tegen Oostenrijk, vervolgens staat er op 9 augustus in Amsterdam een thuiswedstrijd tegen Albanië op het programma, op 16 augustus komt Oostenrijk naar Amsterdam en dan sluit Nederland de Pre-WK kwalificatie af op 19 augustus in en tegen Albanië.

Italië – Nederland 66-57

Italië: Hackett 3, Della Valle 8, Belinelli 14, Filloy 3, Biligha 7, Vitali 7, Gallinari 5, Melli 2, Cervi 1, Abass 5, Burns 5, Datome 5. Coach: Messina.

Nederland: Franke 11, Bouwknecht 2, Williams 9, De Jong 13, Van der Mars 7, Schaftenaar O. 3, Oudendag 0,  Voorn 2, Kok 4, Slagter 6. Coach: Van Helfteren.

Voor Nederland