RTC Waterpolo in Leiden erkend door de zwembond

De erkenning van het RTC Waterpolo Zuid-Holland Noord in Leiden is door de KNZB officieel bevestigd. Technisch directeur André Katz van de zwembond ondertekende de samenwerkingsovereenkomst met `Leiden` tijdens de damesinterland Nederland – China die dit weekeinde in Utrecht werd gespeeld.

Katz verklaarde zeer content te zijn met het Leids trainingscentrum dat al drie jaar zeer succesvol draait en veel waterpolotalenten aflevert. Het RTC (regionaal trainingscentrum) is opgezet door De Zijl Zwemsport, LZ1886, de stichting Topsport Leiden en het Leonardo College. Voor het Leidse RTC tekende voorzitter Gerrit Vooijs (midden op de foto) in aanwezigheid van topsportcoördinator Tjeerd Scheffer. André Katz zit rechts op de foto. Met de ondertekening werd het contract van een jaar geleden, toen nog ondertekend door de overleden voorzitter van De Zijl, Albert Spijker, herbevestigd.

RTC-coach Koen Plasmeijer is al een paar jaar bezig met het coachen van waterpolotalenten uit de Leidse regio. ‘Er zitten veel talentvolle spelers bij ons, waarvan bijna driekwart inmiddels in een Jong Oranje uitkomt’, aldus Plasmeijer. ‘De faciliteiten zijn erg goed voor deze kinderen, ze kunnen twee keer zo veel trainen als bij hun club en dat is ook echt nodig om mee te kunnen komen met de wereldtop.’

Kortgeleden besloot de Nederlandse Basketball Bond nog de erkenning van het RTC, dat al zes jaar draait in Leiden, te geven aan Rotterdam. Hierover wordt nog altijd met de bond gesproken. In Leiden zijn kortgeleden nog RTC’s gestart in het rugby en het tafeltennis.