Sportminnend Leiden wil groter, maar kan de Gemeente Leiden wel groter?

Het is toch gek dat ”Sportstad Leiden” weer flink onder vuur ligt, te weinig stoeltjes voor ZZ Leiden basketbal, geen eigen verenigingsruimte met horeca voor ZVL-1886, en te weinig meters voor de nieuwe schaatsbaan!  maar aan de andere kant moet de financiering van zo’n gigantisch project toch ook ergens vandaan komen? of moet de gemeente Leiden zich maar flink in de schulden gaan steken?  Ik lees eigenlijk alleen meer klachten, teleurgestelde reacties vanuit een groot gedeelte van de Leidse sportbevolking! maar heel veel reactie’s om het op te lossen heb ik nog niet gelezen? Natuurlijk komt elke sport op voor zijn eigen belang, maar volgens mij is het niet zo simpel als dat er geschreven wordt!

Het is dan natuurlijk ook heel makkelijk om te trappen richting ”sportwethouder” Paul Dirkse, maar aan de andere kant geef ik het je ook te doen om die nieuwe sport accomodaties allemaal financieel sluitend te krijgen!

Wij als Honsbeek Media, promotor van sport, met een voorliefde voor Leiden zijn toch wel nieuwsgierig of er mensen zijn met de oplossing, wij zijn bereid om aandacht te besteden aan deze mogelijke oplossingen en zijn zeer nieuwsgierig naar jullie mening!

Denk jij dat je de oplossing weet? laat het ons weten via honsbeekmedia@gmail.com

Reacties

Marco Spee, Voorzitter Top Waterpolo Leiden

Er was eens jaren geleden een idee… “het huis van de sport” meen ik dat het idee heette…. Wellicht destijds te vroeg…. Te innovatief… Te groots…. Maar in essentie is het een heel goed idee… Zet de grootste en/of beste presterende topsport verenigingen, zoals bijv. en o.a. ZVL-1886, Gymsport Leiden, ZZ Leiden Basketball en RC DIOK in 1 omni sport accomodatie. Koppel hier qua cultuur de bibliotheek BplusC aan die wil verbouwen/verhuizen en op deze plek een grote nieuwe doelgroep kan aanboren. De kosten zullen qua bouw lager uitvallen. Zeker als we er een deel. Kantoorruimte bij kunnen bouwen bijv. Binnen deze organisaties zitten voorzitters met een groot netwerk die samen met bijv. Leidse Sport Federatie en Topsport Leiden een gedegen plan bij de Gemeente Leiden hadden kunnen aanbieden. Inclusief een door vrijwilligers beheerd clubhuis per vereniging, maar bijv. wel met centrale inkoop. Echter om onduidelijke redenen heeft niemand het stof van dit plan afgeveegd.

Dick Barnhoorn, o.a. voormalig voorzitter GHC

Denk zelf dat we nu te laat zijn met de opsommingen aan te kort aan stoeltjes, de kort aan schaatsbaanmeters, geen ”eigen” horecaruimte voor een zwemvereniging in het nieuw te bouwen zwembad. Te laat om hier nog iets tegen of aan te doen. Is het misschien handig om bij een eerst volgend groot sportproject eens om de tafel te gaan met mensen uit de praktijk die echt kijk op de zaak hebben. Bedoel hier mee vakmensen, mensen met de nodige ervaring als het om de sport en haar faciliteiten gaat. Nu wordt er teveel gedaan van uit de ambtenaren of van uit de wethouder [wie dit ook mogen zijn] Kijk alleen al naar het plaatje van Voetbal Vitaal, wat enkele jaren geleden onder wethouder Frank de Wit, in het leven is geroepen. Nu meer dan drie jaar later is hier nog steeds geen eindpunt in bereikt. Ondanks [duur] ingehuurde ambtenaren van buiten de stad! Uiteindelijk betitel ik dit hele gebeuren als; Voetbal Fataal! Kosten van deze operatie?? brrrrr. Had denk ik beter geweest om dit te doen met mensen/vrijwilligers uit Leiden, die de ”Leidse” voetbalwereld kennen. Men zal nu wel weer roepen dat de voetbalclubs de kans hebben gekregen. Maar welke kans was dit? Wat kon er geboden worden van uit het stadhuis aan al deze clubs? Ben niet somber gestemd maar wel verdrietig hoe of het allemaal gaat in Leiden met de sport. En nogmaals dit is geen kritiek op wethouder Paul Dirkse, die is uiteindelijk pas een goed jaar bezig met het sturen van al deze vraagstukken. We praten en lullen hier al in Leiden decennia [ of zelfs al langer] over. Zelf ben ik best bereidt om de handen uit de mouw te steken en waar nodig mijn hulp aan te bieden.