Staat Dartsbond BDO op instorten? Of …

Richard Ashdown (Master of Ceremonies), en mastercallers Marco Meijer, Antony Dundas, Charlie Corstorphine en Nick Rolls hebben allen afscheid genomen van de BDO, de reden zou zijn dat de mannen allen het vertrouwen in de organisatie achter BDO zijn verloren, meld Dartfreakz.nl.

Maar eerder nam Niels de Ruiter al afscheid als directeur van het bondskantoor bij de Nederlandse Darts Bond en inmiddels is ook bekend geworden dat Bas Smits afscheid neemt per 1 september bij de Nederlandse Dartsbond. Ok heeft misschien wel niet direct iets te maken met de BDO maar toch is het met de andere zaken die spelen opvallend te noemen.

De Winmau World Masters één van de toptoernooien bij de BDO is zijn naam sponsor kwijt, Winmau is bij de BDO ingeruild voor ONE80 en L-Style (per augustus 2019)

De Champions League of Darts (een belangrijk opstap toernooi voor Nederlandse spelers bij de BDO) en de Zuiderduin Masters lijken er definitief mee te stoppen.

Wat wij ons afvragen, we leven in een tijd dat er veel geld omgaat in het darts , zeker als je behoort tot de top van de PDC spelers, we kunnen ons voorstellen dat de mastercallers en master of ceremonies bij de PDC er van kunnen leven en dit zal waarschijnlijk bij de BDO niet het geval zijn!

Maar is er op de achtergrond meer aan de hand? Of is het gewoon allemaal puur toeval, de Ruiter en Smits stappen op bij de NDB, de Master of Ceremonies en de mastercallers stappen op bij de BDO, Winmau is bij de BDO ingeruild voor ONE80 en L-Style en de Champions League of Darts en de Zuiderduin Masters lijken er mee te stoppen

Wel inmiddels goed nieuws dat de ONE80 L-Style Masters huisvesting heeft gevonden in de Circus Tavern en de Civic Hall in Grays.

Maar goed zekerheid over diverse zaken is er allerminst nu binnen het BDO circuit en het is te hopen dat dit snel opgelost is!

Interessant genoeg om het de komende maanden is actief te volgen!