Steenbergen plaats zich voor BDO World Trophy 2019

Vandaag probeerden vijf Nederlanders in de King George’s Hall zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de BDO World Trophy welke morgen van start gaat. Priscilla Steenbergen, Anca Zijlstra, Johan van Velzen, Jitse van der Wal en Michael Busscher waren afgereisd naar Blackburn om een ticket te bemachtigen. Priscilla Steenbergen lukte het. Een prachtige prestatie!

Voor Johan was het helaas snel afgelopen. Hij verloor de eerste ronde van Scott Taylor met 4-1. Jitse van der Wal was goed op weg maar strandde helaas bij de laatste 16. Michael Busscher kwam na 4 gewonnen wedstrijden in de kwartfinale tegenover Scott Taylor te staan. De winnaar van de kwartfinale zou een ticket krijgen voor het hoofdtoernooi. Helaas moest Michael het onderspit delven en verloor deze wedstrijd met 5-2. Naast Scott Taylor gingen de andere drie tickets naar Carl Hamilton, John Scott en Martin Adams.

Priscilla Steenbergen was in de finale te sterk voor Andreea Brad. Diezelfde Brad won nog van Anca Zijlstra bij de laatste 16 maar ging uiteindelijk met 4-1 ten onder tegen Priscilla. Zij gaat haar debuut maken op de BDO World Trophy! De overige plek voor het toernooi ging naar Kirsty Hutchinson.

Alle uitslagen bekijken? Klik op de links hieronder:

Dames
Heren

De volledige loting is te bekijken op de toernooipagina van de Nederlandse Darts Bond

Bron: Nederlandse Darts Bond