THE DIOK LADIES! Best Newbee EVA VAN DER HORST

De komende dagen willen we jullie graag introduceren aan de winnaressen van de awards van de DIOK dames voor het seizoen 2018 / 2019.

We beginnen met de best newbee, Eva van der Horst.

Eva is dit seizoen pas begonnen met rugby en maakte gedurende het seizoen een indrukwekkende ontwikkeling door. Aan het einde van het seizoen was zij een van de grootste dreigingen voor de opponent om te scoren. Spelend op de posities wing of center, Eva maakte op iedereen indruk door haar looplijnen en snoeiharde tackles. We kunnen niet wachten om haar volgend seizoen op het veld in actie te zien!

DD: Waarom ben je gaan rugbyen? En waarom heb je gekozen voor DIOK?

Eva: Ik ging op een dag bij een wedstrijd kijken van mijn vriend Richard Manley. Hij had gevraagd of 1 van de meiden mij een beetje kon opvangen zodat ik niet zo alleen zou zitten. Ik werd met open armen ontvangen en spraken over rugby. Over diok. Ik werd zo enthousiast! Ik heb altijd veel gesport en toen dacht ik… Misschien moet ik het ook eens proberen?! En na mijn eerste training was ik verkocht!!
En waarim Diok? Ik werd op die eerste dag. Alleen als toeschouwer al met zulke open armen ontvangen… voelde goed! Diok voelt echt als een grote familie. De dames in het team hebben mij vanaf dag 1 mij op mijn gemak laten voelen!

DD: Wat was het mooiste moment voor jou het afgelopen seizoen?

Eva: Mijn beste moment van het seizoen was mijn allereerste wedstrijd. Ik was mega zenuwachtig en onzeker. Ik wilde perse maar 15 minuten spelen! Ik stond op de wing. De bal kwam bij mij terecht en daar ging ik..! Van ergens halverwege begon ik aan een sprint waar ik iedereen er uit rende en ik ze voelde ademen in mijn nek. Daar maakte ik mijn 1ste try! Dat gevoel!!! Onbeschrijfelijk!!!

DD: Wat verwacht je van het komende seizoen?

Eva: Komend seizoen ben ik van plan mij als speler verder te ontwikkkelen! Te werken aan mijn techniek en het spel echt eigen te gaan maken. Veel try’s en mooie tackles! Ik ben altijd erg streng voor mijzelf. Ik wil er echt alles uithalen wat er in zit en samen met deze geweldige groep meiden heel veel mooie wedstrijden spelen!!

#Diokdames #damesrugby #diok #leidensport #leidenrugby #damessport

Bron: Diok dames