THE DIOK LADIES! Beste teamspeelster EVELIEN AKERBOOM

De komende dagen willen we jullie graag introduceren aan de winnaressen van de awards van de DIOK dames voor het seizoen 2018 / 2019.

Onze tweede winnaar van het seizoen 2018/2018 is Evelien Akerboom. Evelien won de prijs: beste teamspeelster.

Evelien stapte over van LSRG naar Diok en is al 3 jaar een fanatieke rugbyspeler.
Dit seizoen was Evelien een speler met veel invloed. Niet alleen op het veld, waar zij voor versterking in de voorwaartsen zorgde en stabiliteit bracht in de scrums en meters maakte met de bal door vol overgave de lijn van de tegenstander in te gaan! Maar ook buiten het veld waar Evelien nieuwe spelers verwelkomde en met open armen klaar stond om op te vangen en aan te moedigen. Wat maakt dat Evelien de echte Diokspirit uitdraagt!

DD: Wat betekent het winnen van deze prijs voor jou?
Evelien: Het voelt toch wel een beetje als een eer en het voelt als een teken van waardering voor wat ik afgelopen jaar voor de DIOK dames heb gedaan en heb proberen te doen. Het voelt goed om zo in het zonnetje te worden gezet.

DD: Waarom ben je gaan rugbyen? En waarom heb je gekozen voor DIOK?
Evelien: De zomer voordat ik ging rugbyen zat ik tegenover mijn moeder, die ineens vroeg: “Eef, wanneer ga jij op rugby?” Wat grappig was, gezien mijn moeder niets van rugby wist. Die november daarna kwam LSRG bij mij op de studentenvereniging promoten. Ik heb me ingeschreven voor een proeftraining en ik was meteen verkocht. Op deze manier kwam ik ook in aanraking met DIOK, omdat de dames toen nog een combinatie team vormden. Toen LSRG na 2 jaar van de DIOK dames afsplitste heb ik besloten bij DIOK verder te gaan, ik voelde me er veel meer op mijn gemak en ik voelde me hier thuis. Ook wilde ik op een hoger niveau blijven spelen. Ik heb er geen seconde spijt van gehad!

DD: Wat is het mooiste moment voor jou afgelopen seizoen?
Evelien: Het mooiste moment voor mij was dat we met de volledige scrum een push-over try maakten tegen Groningen thuis. Wat een fantastisch gevoel was dat! Een échte teamprestatie. Ik was zo ontzettend trots!

DD: Wat verwacht je van het komende seizoen?
Evelien: Ik heb nu al weer zin in aankomend seizoen! Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en de beste prop worden die ik kan zijn. En ik hoop dat ik ook eindelijk mijn eigen try mag drukken…

#Diokdames #damesrugby #diok #leiden

Bron: Diok dames