Unieke cijfers voor Love en zaterdag wacht Basketball Academie Limburg

Carrington Love heeft in de wedstrijd tegen Donar geschiedenis geschreven. De nieuwe Amerikaanse spelverdeler zorgde in het twaalfde seizoen van Zorg en Zekerheid Leiden voor de eerste triple double (in drie categorieën in de dubbele cijfers geraken) van de Leidse club.

Love speelde een prima wedstrijd en tekende voor 15 punten, 10 rebounds en 12 assists. Nu gaan die 12 assists ook de geschiedenisboeken in, want het record sinds de terugkeer op het hoogste niveau was 11 assists. Dit record werd gedeeld door Rogier Jansen, Whit Holcomb-Faye en JS Nash. Zij moeten nu Love voor laten gaan.

Jansen, Nash (twee keer) en Mohamed Kherrazi kwamen ooit ook tot 10 assists in een wedstrijd. Maar ook zij kwamen niet in drie categorieën in de dubbele cijfers. Love deed dat zaterdag dus wel.

Na de fantastische overwinning van afgelopen zaterdag tegen de huidige landskampioen Donar uit Groningen wacht nu a.s. zaterdag 14 oktober in eigen huis Basketball Academie Limburg (voormalig BSW Weert) deze ploeg verloor de eerste wedstrijd van het seizoen met 80-96 van Aris Leeuwarden. In de voorbereiding speelde ZZ Leiden en  Basketball Academie Limburg ook al tegen elkaar toen won ZZ Leiden in Luxemburg met 62-67.

Wil jij er bij zijn, bestel dan je kaarten via DEZE LINK.

Kan je er niet bij zijn, maar wil je toch de wedstrijd LIVE mee kijken. Stem dan af via http://www.zzleidenlive.nl