Voorlopig competitieschema Dutch Basketball League

De DBL heeft een voorlopig competitieschema opgesteld. Vooraf aan het seizoen vindt op zondag 22 september in Zwolle de strijd om de SuperCup plaats tussen Landstede Basketbal en Zorg en Zekerheid Leiden. De competitie begint op zaterdag 28 september.

In 30 weken zijn 36 competitieronden, bekerwedstrijden en een window van het NMT gepropt. Daarna beginnen de play-offs. Blokkades van speelzalen, het uit het schema halen van Nijmegen, een window van NMT en anticiperen op het bereiken van poulefases in de Basketball Champions League en de FIBA Europe Cup hebben geleid tot de keuze voor een zogenaamde vrije planning. Geen ideale oplossing, maar een reguliere planning zou ook tot heel veel wijzigingen en onmogelijkheden hebben geleid. Uitgangspunt is om voor de clubs maandelijks twee thuiswedstrijden (met een week ertussen) te plannen.

De start op zaterdag 28 september telt twee wedstrijden. Feyenoord Basketball Rotterdam ontvangt Zorg en Zekerheid Leiden. In Amsterdam neemt Apollo Amsterdam het op tegen Basketball Academie Limburg. Een dag later staan nog eens twee wedstrijden op de rol. Den Helder Suns is gastheer van Landstede Basketbal, terwijl Aris Leeuwarden het opneemt tegen Den Bosch.

Midweeks vinden er na de openingsronde twee duels plaats. Op woensdag 2 oktober opent Donar de competitie met een thuiswedstrijd tegen Apollo Amsterdam. Den Bosch ontvangt op donderdag 3 oktober Den Helder Suns.

Op zaterdag 5 oktober staat een vol programma op de rol, met twee toppers. Donar speelt thuis tegen Den Bosch, terwijl Zorg en Zekerheid Leiden landskampioen Landstede Basketbal te gast heeft. Basketball Academie Limburg ontvangt Aris Leeuwarden. Den Helder Suns neemt het in de Noord-Hollandse derby in eigen huis op tegen Apollo Amsterdam.

Het schema is nog enigszins onder voorbehoud, dus er kunnen nog wijzigingen doorgevoerd worden.

Zoals in de laatste DBL-ledenvergadering is afgesproken, komen er voor 1 oktober schema’s voor het seizoen 2020-2021 op basis waarvan speelzalen al vroegtijdig kunnen worden vastgelegd. Op die manier hoopt de DBL het probleem van de blokkades van de speelzalen te omzeilen.

Bron: Dutch Basketball League website