Wessels blijft New Heroes trouw

Stefan Wessels heeft zijn aflopende contract bij New Heroes Basketball Den Bosch tot de zomer van 2020 verlengd. De 2.03 meter lange forward maakt zich op voor zijn elfde seizoen in dienst van de Bossche formatie.

Wessels heeft er dus al 10 jaar in Den Bosch opzitten; een enorme mijlpaal, waarbij op meer dan gepaste wijze stilgestaan zal worden. Sinds zijn overstap vanuit Amsterdam in 2009 was de 35-jarige Wessels betrokken bij het veroveren van twee landstitels, één beker, twee SuperCups. Tevens werd hij viermaal verkozen tot het ‘All Defense Team’.

Clubeigenaar Bob van Oosterhout spreekt van een unicum: ‘’Wij zijn natuurlijk ontzettend trots om Stefan al 10 jaar in Den Bosch te hebben. Dat een speler zo lang dezelfde club trouw blijft, zie je tegenwoordig nog zelden. Hij is echt van een uitstervend ras. Inmiddels is Stefan uitgegroeid tot een icoon van de club. Hoewel geboren in Haarlem, wordt Stefan inmiddels beschouwd als een echte Bosschenaar.”

Technisch manager Roel van de Graaf voegt toe: “Dat we zijn contract verlengen is niet gebaseerd op nostalgie. Op en naast het veld heeft hij het afgelopen seizoen volop bewezen een waardevolle kracht te zijn.”

Wessels speelde afgelopen seizoen 25 competitiewedstrijden. Daarin was hij gemiddeld goed voor 6.6 punten en 5.6 rebounds. In de play-offs kwam Wessels in zes wedstrijden tot 8.5 punten en 6.9 rebounds. Vanwege een blessure miste hij de wedstrijden voor de FIBA Europe Cup.

Wessels over zijn nieuwe contract: “Ontzettend mooi dat ik nóg een jaar de Maaspoort mijn thuis mag noemen. Ik kijk ernaar uit om samen met het team en de nieuwe coach te strijden en wéér een stap te zetten met de club. Wat mij betreft mag het seizoen beginnen!”