ZVL-1886 heren blijven na overwinning in de race voor 3e plaats

De heren van ZVL-1886 hebben gisteravond in het eigen Zwembad de Zijl wederom een belangrijke zege geboekt in de race om de 3e plaats, de achterstand op respectievelijk de nummer vier Polar Bears en nummer drie Widex GZC Donk is slechts drie punten. De 3e plaats in de eindstand zou een veel betere positie opleveren in de play-offs dan de nu bestaande 5e plaats.

Dan naar de wedstrijd van gisteravond de mannen van coach Niels Joor keken al snel tegen een 0-2 achterstand aan, maar vervolgens was het Stan van Ruiten die met een loepzuivere hattrick de stand omboog naar een 3-2 voorsprong en hier had hij slechts 1 min en 27 seconde voor nodig! toen ook nog Yannick v/d Berg scoorde was er nog voor het einde van de 1e periode al een 4-2 voorsprong bereikt. Direct in de 2e periode knalde v/d Burg er nog één in waardoor de Leidenaren op een comfortabele 5-2 voorsprong kwamen, vervolgens deed de tegenstanders uit Amersfoort wel weer wat terug maar via Tim v/d Meer en Mark Visser stond er al snel een 7-3 voorsprong op het scorebord, op slag van rust deed ZPC nog wat terug en was een ruststand van 7-4. Nog maar koud begonnen aan de 3e periode vergrote Jasper Haasnoot de voorsprong voor de Leidse ploeg naar 8-4, maar ZPC bleef vechten voor iedere punt knokte zich naar 8-5, maar weer had de Leidse formatie een antwoord en liep door naar 9-5, wederom een antwoord uit kamp Amersfoort met de 9-6, tijd voor een sprintje van Leidse zijde, en dat gebeurde ook via Roeland Spijker, Yannick v/d Burg en Omar Qachachwas er aan het einde van de derde periode een ruime voorsprong van 12-7, vervolgens wisten de bezoekers uit Amersfoort nog drie keer te scoren in de 4e periode maar daar bleef het ook bij, een fijne 12-10 overwinning voor ZVL-1886 die volledig in de race blijven voor de 3e plaats met nog twee wedstrijden te spelen.

ZVL-1886 – Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort 12-10
Periodestanden: 4-2, 3-2, 5-3, 0-3
Doelpuntenmakers ZVL: Stan van Ruiten 3, Yannick vd Burg 3, Tim van der Meer 2, Omar Qachach, Mark Visser, Jasper Haasnoot, Roeland Spijker.
Doelpuntenmakers ZPC Amersfoort: Freek Schijvenaars 4, Matthijs Lucas 2, Jorren Hanselaar, Danny Budding, Mark Siewers.

Statistieken afkomstig van Waterpolo.nl