ZVL-Tetteroo verslaat regerend landskampioen UZSC in eigen huis

De dames van ZVL-Tetteroo zijn de competitie zeer goed begonnen, in zwembad de Krommerijn in Utrecht wisten de dames van coach Jacob Spijker de huidige landskampioen UZSC met 8-10 te verslaan. De Leidse dames namen al snel een 0-2 voorsprong via Marianne de Groot en Marlous Cabout, vervolgens wisten de dames UZSC goed terug te knokken naar 2-2, nog voor het einde van de 1e periode zet Kitty Lyn Joustra ZVL weer op voorsprong 2-3, wederom vecht UZSC zich terug naar 3-3, maar via Iefke van Belkun en Rozanne Voorvelt knokt ZVL zich naar 3-5 in de laatste twee minuten van de 1e periode.

In de 2e periode komt de ZVL op een ruimte marge als Kitty Lyn Joustra de stand op 3-6 brengt, UZSC doet snel wat terug naar 4-6 maar wederom is Marlous Cabout er als de kippen bij en zet de Leidse dames wederom op een marge van 3 (4-7), UZSC blijf knokken weet de 5-7 op het scorebord te zetten en dat zou ook de ruststand zijn.

In de 3e periode is het Rozanne Voorvelt die ZVL naar een 5-8 voorsprong zet, UZSC pakt vervolgens de 6-8 en heel veel meer zou er niet gebeuren in de 3e periode.

In de 4e periode is het Marlous Cabout die ZVL wederom op een marge van drie zet (6-9), maar dan komt UZSC toch wel gevaarlijk dichtbij met twee goals komen ze terug tot 8-9 maar als dan Kitty Lyn Joustra de 8-10 op het scorebord brengt is het verzet gebroken en blijft 8-10 de eindstand.

UZSC – ZVL-Tetteroo 8-10
Periodestanden: 3-5, 2-2, 1-1, 2-2
Goals ZVL: Kitty Lynn Joustra 3, Marloes Cabout 3, Rozanne Voorvelt 2, Marianne de Groot, Iefke van Belkum.
Bijzonder: rentree van Biurakn Hakhverdian.

Bekijk hieronder de volledige wedstrijd terug die is uitgezonden door UZSC TV.