ZVL-Tetteroo wint nipt in Zaandam bij ZV de Zaan

De vrouwen van ZVL Tetteroo zakten ondanks de winst van de eerste naar de tweede plek op de ranglijst. Ook Polar Bears heeft namelijk uit vijf wedstrijden de maximale score van vijftien punten behaald, maar het doelsaldo van de ploeg uit Ede is één doelpunt beter: +17 om +16. Dat is natuurlijk een te verwaarlozen verschil, maar het zal tot half januari duren, voordat er duidelijkheid komt over de échte nummer één van Nederland. Dan spelen Polar Bears en ZVL in De Zijl tegen elkaar.

ZVL gaat intussen kijken of er in Europa succes te boeken is, terwijl andere internationale wedstrijden en de eindejaarsstop voor een lange onderbreking zorgen. Voor de overige ploegen in de eredivisie hoeven ZVL Tetteroo en Polar Bears niet bang te zijn. Het gat met nummer drie UZSC is nu al acht punten, terwijl al bijna de helft van de mini-competitie (slechts twaalf duels) achter de rug is.

ZVL begon niet goed aan de wedstrijd en moest aan de bak om een snelle 2-0 achterstand weg te werken. Kitty Lynn Joustra, die haar laatste competitiewedstrijd speelde en in 2018 in Californië gaat spelen, en Marloes Cabout trokken de stand gelijk. Daarna was het eigenlijk alleen ZVL Tetteroo dat de klok sloeg. In hoog tempo werd het 3-9 en daarmee zat het deksel op de pan.

Maar dat mag je natuurlijk wel denken, concentratie blijft een vereiste. Die verslapte een beetje bij de Leidse ploeg en met drie doelpunten op rij maakte De Zaan en toch weer een wedstrijd van in zwembad De Slag: 6-9. In de laatste periode hield ZVL echter het hoofd koel. Rozanne Voorvelt en Malissa van Rijn beantwoordden de treffers van de thuisploeg, zodat 8-11 de eindstand werd.

ZV de Zaan – ZVL-Tetteroo 8-11
Periodestanden: 2-3, 1-4, 3-2, 2-2.
Doelpuntenmakers ZV de Zaan: Tiana Andersen 5, Lieke Rogge 2, Marjoleijn Boutsma.
Doelpuntenmakers ZVL-Tetteroo: Marloes Cabout 3, Kitty Lynn Joustra 2, Rozanne Voorvelt 2, Iefke van Belkum, Malissa van Rijn, Brenda Weber, Biurakn Hakhverdian.