ZVL-Tetteroo wint overtuigend in Barendrecht.

De waterpolosters van ZVL Tetteroo zijn ook na de derde wedstrijd van de competitie nog zonder verlies. Zaterdag werd in Barendrecht zonder al te veel problemen met 6-13 gewonnen van ZPB. Routinier Iefke van Belkum was goed voor vijf van de dertien Leidse doelpunten.

De thuisploeg kon in het Inge de Bruinbad alleen in de eerste periode bijblijven en zelfs een 0-2 achterstand goed maken tot 3-3 bij de eerste onderbreking. Dat soort zaken zint de Leidse ploeg over het algemeen niet en in de tweede periode werd dan ook orde op zaken gesteld. Het ervaren trio Marloes Cabout, Marianne de Groot en Iefke van Belkum (2) zorgde voor een 0-4 kwartstand en daarmee was het gat daar, dat zou moeten leiden tot een ruime zege.

ZVL Tetteroo, dat het vanaf de jaarwisseling zal moeten stellen zonder Kitty Lynn Joustra, die in de Verenigde Staten gaat spelen voor California Women’s Water Polo, verruimde de voorsprong in de derde periode tot vijf doelpunten door twee treffers van Van Belkum (foto Ruud Wormgoor).

De beste waterpoloster uit de Nederlandse geschiedenis had in Barendrecht ook het laatste woord. Na doelpunten van Marloes Cabout en Rozanne Voorvelt na zij de laatste twee treffers voor haar rekening: 6-13.

Met negen uit drie is ZVL Tetteroo koploper. Polar Bears heeft ook 3-9, maar het gat naar titelhouder UZSC is nu al zes punten.

ZPB-ZVL Tetteroo 6-13 (3-3, 0-4, 1-2 en 2-4).
Doelpunten ZVL: Van Belkum 5, De Groot 3, Voorvelt 2, Cabout 2, Van Rijn 1.

Zaterdag:               
                    
 UZSC       5 Polar Bears    9
                    
 ZPB H&L Product. 6 ZVL-Tetteroo   13
                    
 Het Ravijn    9 ZV De Zaan    9
                    
                    
                    
                    
                    
 Stand:                 
                    
 ZVL-Tetteroo  3-9 ZV De Zaan   4-4
 Polar Bears   3-9 UZSC      3-3
 Widex GZC Donk 3-6 ZPB H&L Prod.  4-0
 Het Ravijn   4-4

Tekst: TopsportLeiden.nl